ChiliCzosnek.pl - Pikantny blog kulinarny

Sałatka z serem pleśniowym i winogronami

camembert / winogrona / kokos / orzeszki ziemne / sałata / żurawina

Sałatka z serem pleśniowym camembert i winogronami, posypana uprażonymi płatkami kokosowymi i orzeszkami ziemnymi, polana żurawiną.

Składniki:

  • ser camembert 120 g
  • sałata mix 50 g
  • kapary 3 łyżki
  • winogrona fioletowe 100 g
  • płatki kokosowe 2 łyżki
  • orzeszki ziemne 2 łyżki
  • żurawina 3 łyżki

 

Mix sałat składa się z:
endywii escarola i frisee,
cykorii radicchio
oraz roszponki.

Czas przygotowania: ok. 25 min
Ilość porcji: 1
Stopień trudności: łatwy 
Stopień ostrości: łagodne 

 

Sposób przygotowania:

1. Ser upiec na ruszcie w 180 stopniach C przez ok. 20 min.
2. Na suchej patelni uprażyć płatki kokosowe i orzeszki.
3. Pod koniec pieczenia sera dodać na wierzch łyżkę płatków z orzeszkami.
4. Ułożyć na talerz mix sałat, obłożyć kaparami i winogronami.
5. Na środek położyć grillowany ser.
6. Posypać płatkami kokosowymi i orzeszkami ziemnymi.
7. Na wierzch sałatki położyć żurawinę.

Sałatka z serem pleśniowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.