ChiliCzosnek.pl - Pikantny blog kulinarny

Croissant z twarogiem kozim

croissant / twaróg kozi / śliwka / endywia / kapary

Croissant z twarogiem kozim, powidłami śliwkowymi, sałatą i kaparami.

Składniki:

  • croissant 1 szt
  • twaróg kozi 50 g
  • powidła śliwkowe 2 łyżki
  • sałata endywia 30 g
  • kapary 1 łyżka

 

 

 

 

 

Idealne kanapki

na wykwintne śniadanie

lub podwieczorek. 

Czas przygotowania: ok. 5 min
Ilość porcji: 1
Stopień trudności: łatwy 
Stopień ostrości: łagodny 

 

Sposób przygotowania:

1. Przygotować składniki, croissanta przekroić na pół.
2. Posmarować twarogiem kozim.
3. Na croissanta ułożyć sałatę.
4. Polać powidłami śliwkowymi i posypać kaparami.

Croissant z twarogiem kozim

Croissant z twarogiem kozim

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.